Sa nama do Vašeg novog doma...

N A Z A D
Sa nama do Vašeg novog doma...
Agencija za posredovanje u prometu nekretnina "FLASH"

Savjetujemo..

Agencija smo koju biraju zbog profesionalnog, pouzdanog i prijateljskog pristupa poslovanju kako kupoprodaji tako i najmu stanova, kuća i poslovnih prostora. Svakom predmetu pristupamo sa maksmimalnom pažnjom, odgovornošću i entuzijazmom.

OLX.ba
Facebook

Savjeti za prodaju nekretnina

Savjeti za prodavce

Dokumentacija

Prije ulaska u proces prodaje, potrebno je provjeriti da li Vaša nekretnina ima riješene vlasničke odnose te urednu dokumentaciju koju potražujemo kao agencija. Ukoliko naiđete na neki problem prilikom prikupljanja dokumentacije, stojimo Vam na raspolaganju za sve stručne savjete.

Cijena

Formiranje cijene nekretnine može biti veoma složeno pitanje, ali kao i svako drugo tržište, cijene se formiraju na osnovu odnosa ponude i potražnje. Postavite realnu cijenu nekretnine zajedno sa agentom prilikom procjene jer on poznaje tržište i može kritički da uporedi nekretninu sličnih karakteristika kao što je Vaša.

Vrijeme

Ukoliko želite ubrzati prodaju Vaše nekretnine, postavite cijenu nešto nižu od nekretnina sličnim Vašoj. Potrebno je isključiti emocije i sagledati predmetnu nekretninu iz pozicije kupca. Održavajte nekretninu u urednom stanju kako bi se mogla u svakome trenutku razgledati – čiste i uredne prostorije, bez neugodnih mirisa i slično.

Savjeti za kupovinu nekretnina

Savjeti za kupce

Lokacija

Lokacija je najvažniji faktor koji se uzima u obzir prilikom kupovine nekretnine. Shodno tome, lokacija na kojoj se nekretnina nalazi diktira cijenu iste kao i vremenski period za koji će se nekretnina prodati. Uzmite u obzir blizinu trgovine, apoteke, bolnice, centra grada te škola i vrtića ukoliko ste roditelji. Važno je razmišljati i o vezi s gradskim prijevozom, o udaljenosti mjesta na kojem ste zaposleni te o parking mjestima ukoliko ste i vlasnik automobila.

Cijena

Postoje mnogi faktori koji utiču na cijenu nekretnine, od lokacije, kvadratne površine, spratnosti, starosti i stanja u kojem se nekretnina nalazi, položaj nekretnine itd. Prema našim zakonima, prvi vlasnik novoizgrađenog stana ne mora platiti porez na nekretninu, jer vlasnik u ovom slučaju plaća porez na dodanu vrijednost (PDV). Odaberete li, ipak, „starogradnju“, platit ćete pet posto od iznosa stana koji procijeni nadležna komisija.

Funkcionalnost

Vaš dom treba da bude komforan i funkcionalan a prostorije bi trebalo da imaju dovoljno dnevnog svjetla. Vrlo je važno istaći značaj kvalitetne izolacije na zgradi i između stanova, jer ona omogućava uštedu energije. Stan s više kvadratnih metara vam neće značiti mnogo ako se ti kvadrati npr. odnose na ogromni hodnik ili neku drugu prostoriju bez dnevnog svjetla. Kupcima stanova pretežno je pogled veoma bitan.

Sa nama do Vašeg novog doma...
  info@nekretnineflash.ba    +387 61 137 370    Pon-Pet od 08:30-16:30h    Školska 10, Zenica
  info@nekretnineflash.ba    +387 61 137 370
  Pon-Pet od 08:30-16:30h    Školska 10, Zenica
Agencija za posredovanje u prometu nekretnina "FLASH" potražuje stanove, kuće, vikendice i apartmane, poslovne prostore, garaže i zemljišta za prodaju i iznajmljivanje - za dodatne informacije, posjetite naš ured ili nas pozovite.